شاخص‌ها در Box score آمار بسکتبال

شاخص های آمار بسکتبال

شاخص‌ها در Box score آمار بسکتبال

ارسال شده توسط: شهریار مقدمی دسته بندی : آمار بسکتبال, آموزشی

یکی از مهمترین گزارش‌هایی که به واسطه آمار می‌توان به آن دسترسی داشت، Box score در آمار بسکتبال است.

Box score در این گزارش دستاوردها و عملکردهای انفرادی و تیمی به ثبت می‌رسد و به وسیله آن مربیان، بازیکنان، اصحاب رسانه، تحلیلگران و تمامی افراد مسلط به آن می‌توانند نکات لازم را درباره بازی به وسیله آمار بسکتبال بیابند.

در این مطلب به شاخص‌های آمار بسکتبال که در Box score می‌توان داشت اشاره شده است. پیش از بررسی تک تک شاخص‌ها به راهنمای زیر توجه کنید:
حرف M به معنای Made یعنی اقدام موفق، حرف A به معنای Attempt یعنی اقدام و نشانگر % به معنای درصد می‌باشد. ضمن اینکه در بخش Totals که انتهای جدول هر تیم نوشته شده است به معنای مجموع آن شاخص می‌باشد.
شاخص Min: دقایقی که یک بازیکن در زمین حضور داشته است؛ به طور کلی یک بازیکن می‌تواند تا ۴۰ دقیقه (در NBA تا ۴۸ دقیقه) در طول وقت قانونی بازی بسکتبال در زمین حضور داشته باشد. اگر بازیکنی در مسابقه‌ای به میدان نرود در Box score جلوی اسم او DNP ذکر خواهد شد که مخفف Did not play می‌باشد. در یک بازی بسکتبال فیبا که در وقت قانونی (۴۰ دقیقه برگزار شده است) مجموع دقایق بازی بازیکنان یک تیم می‌بایست ۲۰۰ دقیقه باشد. این میزان برای هرکوارتر ۵۰ دقیقه و برای هر نیمه ۱۰۰ دقیقه می‌باشد.
شاخص Field goals: تمامی اقدام‌های یک بازیکن (دو امتیاز و سه امتیازی و بدون درنظر گرفتن پرتاب آزاد) در این بخش ثبت می‌شود.
شاخص Two points: تمامی اقدام‌های دو امتیاز یک بازیکن در این بخش ثبت می‌شود.
شاخص Three points: تمامی اقدام‌های سه امتیاز یک بازیکن در این بخش ثبت می‌شود.
شاخص Free throws: تمامی اقدام‌های پرتاب آزاد (پنالتی) یک بازیکن در این بخش ثبت می‌شود.
شاخص Rebounds: تمامی ریباندهای یک بازیکن در این بخش ثبت می‌شوند. حرف O به معنای Offensive یعنی ریباند حمله، حرف D به معنای Defensive یعنی ریباند دفاع و حرف T به معنای Total یعنی ریباند کل (مجموع ریباند دفاع و حمله) می‌باشد. ضمنا در انتهای این بخش و جلوی کلمه Team / coach ریباندهای تیمی (که متعلق به یک بازیکن مشخص نیست) به ثبت می‌رسد.
شاخص AS: مخف واژه Assist می‌باشد و تمامی پاس‌های منجر به گل یک بازیکن در این بخش ثبت می‌شود.
شاخص TO: مخفف واژه Turnover می‌باشد و تمامی توپ‌های از دست رفته یک بازیکن در این بخش ثبت می‌شود. در بخش Team / coach توپ‌های از دست رفته تیمی (که متعلق به بازیکن مشخص نیست) به ثبت می‌رسد.
شاخص ST: مخفف واژه Steal می‌باشد و تمامی توپ‌ربایی‌های یک بازیکن در این بخش ثبت می‌شود.
شاخص Blocks: در شاخص Blocks دو بخش وجود دارد. یکی بخش BS که مخفف Block shot است و برای بلاک‌هایی که بازیکن انجام می‌دهد ثبت می‌شود و یکی BA که مخفف Block Against است و برای بلاک‌هایی که یک بازیکن می‌شود به ثبت می رسد.
شاخص Fouls: در شاخص Fouls دو بخش وجود دارد. یکی بخش PF یا همان Personal foul که خطاهای شخصی که یک بازیکن انجام می‌دهد به ثبت می‌شود و یکی FD یا همان Foul drawn که خطاهایی که روی بازیکن شده است را به ثبت می‌رساند.
شاخص +/-: این شاخص به اختلاف امتیازات رد و بدل شده توسط دو تیم در مدت زمانی که بازیکن در زمین حضور داشته است اشاره می‌کند. به عنوان مثال اگر در طول زمانی که بازیکن شماره ۴ در زمین حضور داشته است، تیمش ۵۰ امتیاز کسب کرده و ۵۵ امتیاز دریافت کرده شاخص +/- آن ۵- خواهد بود و اگر تیمش در طول حضورش در زمین ۵۰ امتیاز کرده و ۴۰ امتیاز دریافت کرده شاخص آن ۱۰+ خواهد شد.
شاخص EF: به شاخص Efficiency یا کارایی بازیکن اشاره دارد.
شاخص PTS: به امتیازات کسب شده توسط بازیکن یا همان Points اشاره دارد.
شاخص Point from Turnovers: امتیازات کسب شده توسط از توپ از دست رفته (Turnover) تیم حریف می‌باشد.
شاخص Point in the paint: امتیازات کسب شده توسط تیم در منطقه رنگی می‌باشد.
شاخص Second chance points: امتیازاتی که در شانس مجدد برای یک تیم کسب می‌شود.
شاخص Fast break points: امتیازاتی که به وسیله ضد حمله کسب شده است.
شاخص Bench point: امتیازاتی که توسط بازیکنان نیمکت‌نشین (بازیکنانی که بازی را از روی نیمکت آغاز کردند و استارتر نیستند) کسب شده است.
شاخص Biggest lead: به بیشترین اختلاف دو تیم در طول بازی اشاره دارد.
شاخص Biggest scoring run: به طولانی‌ترین Run یا امتیازات متوالی هر تیم در طول بازی اشاره دارد.
شاخص Lead changes: تعداد مرتبه‌ای که تیم برتر در طول بازی تغییر کرده است.
شاخص Times tied: تعداد مرتبه‌ای که نتیجه بازی مساوی شده است
شاخص Time with lead: مدت زمانی که یک تیم از تیم دیگر در طول بازی از نظر امتیاز برتر بوده است.
جمع آوری و تنظیم توسط شهریار مقدمی (آمارگیر، آنالیزور و مربی بسکتبال)

در پایان می توانید این شاخص ها را به صورت تصویری از ویدئو زیر مشاهده کنید تا بهتر درک کنید:

اشتراک گذاری پست